Werkwijze
Hieronder zullen wij uitleggen hoe wij te werk gaan indien u wenst dat wij uw aangifte verzorgen. Een belangrijke schakel waarmee belastingaangiftes.com zich onderscheid van andere aangifte services, is het telefonisch contact dat wij met u gedurende het hele proces onderhouden. Op deze manier kunnen wij doormiddel van de juiste vragen ervoor zorgen dat u zo min mogelijk belasting betaald of zoveel mogelijk terugkrijgt doordat in uw situatie specifieke posten dan niet worden vergeten.

1. U laat uw gegevens achter onder contact

2. Nadat u uw gegevens hebt achtergelaten, nemen wij telefonisch contact met u op. Tijdens dat gesprek zullen wij uw persoonlijke situatie doorspreken om er achter te komen welke documenten wij nodig hebben om uw aangifte in te kunnen vullen. Op deze manier worden geen aftrekposten vergeten en betaalt u dus niet meer belasting dan nodig is.Na het telefoongesprek hebben wij goed in beeld welke gegevens wij nodig hebben om uw aangifte in te kunnen vullen en zullen wij u een e-mail sturen met daarin de gegevens die wij graag van u per e-mail of post ontvangen. Mocht u dan toch liever willen dat wij bij u langskomen, dan is dat geen probleem en wordt u gewoon bij JSKS Administratie & Fiscaal Advies in de agenda gezet voor een afspraak. Wel zullen de kosten dan wat hoger zijn.

3. Wij vullen voor u de aangifte in.

4. U ontvangt een overzicht van de aangifte. Binnen vijf dagen kunt u daarop per e-mail wijzigingen doorgeven. Daarna wordt de aangifte door ons bij de Belastingdienst ingediend.

5. Wij nemen na de aangifte contact met u op per e-mail of telefoon om u tips mee te geven om volgend jaar minder belasting te betalen, indien dat in uw situatie mogelijk is. U ontvangt van ons een kopie van de aangifte en het ontvangstbewijs van de Belastingdienst.

Als u bij ontvangst van een aanslag van de Belastingdienst twijfels heeft over de juistheid ervan, kunt u die natuurlijk aan ons voorleggen. Let daarbij op de bezwaartermijn van zes weken!